Mikään ei ole niin kekseliäs kuin uskovainen mies keksimään sääntöjä, jotka koskevat muita. Seuraavassa miehen (tiettävästi Raamatun kirjoituksista yksikään ei ole naisen kirjoittama) keksimiä sääntöjä koskien naisia. (Onkohan Päivi Räsänen noudattanut näitä ja kirjoittanut ohjeet Helsingin sanomien yleisökirjoituksiin,) Seuraavassa saastaa kerrakseen.

3.Mooseksen kirja:
12:2 "Puhu israelilaisille ja sano: Kun vaimo tulee hedelmälliseksi ja synnyttää poikalapsen, olkoon hän saastainen seitsemän päivää; yhtä monta päivää kuin hänen kuukautisensa kestävät, hän olkoon saastainen.
12:5 Mutta jos hän synnyttää tyttölapsen, olkoon hän saastainen kaksi viikkoa, samoinkuin kuukautisissaan, ja pysyköön kotona kuusikymmentä kuusi päivää puhdistavan verenvuotonsa aikana.
15:19 Ja kun naisella on vuoto, niin että verta vuotaa hänen ruumiistansa, olkoon hän kuukautistilassaan seitsemän päivää, ja jokainen, joka häneen koskee, olkoon saastainen iltaan asti.
15:20 Ja kaikki, minkä päällä hän lepää kuukautistilansa aikana, tulee saastaiseksi, ja kaikki, minkä päällä hän istuu, tulee saastaiseksi.

Näihin kivikautisiin viisauksiin ihminen on keksinyt vielä lisää viisauksia. naisia loukaten, se näkyi Suomessakin. Synnyttänyt nainen piti pitää erossa jopa ruokapöydästä. Jostakin syystä tätä tapaa ei tuomittu, vaan otettiin se ikään kuin ylhäältä annettuna sakramenttina kuin Herran pyhä ehtoollinen. Tästä kirkon häpeätahrasta kirjoittaa mm. mummoni Helena Kuisma.

(Katkelma Helena Kuisman omakätisestä elämäkerrasta):
Joitakin poikkeuksia lukuun ottamatta, sen ajan lapset syntyivät aina saunassa. Meille niitä sanottiin löytyvän saunanlauteiden alta, en muista uskottiinko se, vai ei. Sen ajan äidit asuivat lapsensa kanssa saunassa kolme ja neljäkin viikkoa, ennen kuin tulivat tupaan, sittenkään eivät saaneet tulla yhteen pöytään toisten kanssa syömään ennen kuin lapsi oli kastettu ja äiti ”kirkotellut”. Minä olen syntynyt keväällä vispilänteko aikaa, niin äitini aina sanoi.