Ehtoosanomien toimituksessa helatorstai-iltana 2016. Mukana toimitussihteeri Tomppa ja toimittajat Jani-Petteri, Lissu, Aino, Yngve ja Esko.

Tomppa: Tervetuloa näin juhlan keskellä pikku palaveriimme vaikka päät vähän kankeina muilla kuin Eskolla. Esko on taas tullut mukaan vieroituksesta entistä ehompana. Eiköhän oteta ensiapukaapista pullo kuplivaa sen vuoksi. No hehe – tämä oli, Esko, ihan vitsi. Leikki leikkinä. Aloitetaanpa vaikka Eskosta, jos hänellä ei juuri nyt sitten olisikaan krapulaa -haha. Sinähän palasit taas mieliaiheesi eli karujen juttujen pariin.

Esko: kyllä siellä vieroituksessakin sai, kun kaverit toivat. Salaa piti ottaa. Mutta karuihin asioihin sitten.  Nyt kun kisat ovat käynnissä niin karut löytyvät siltä puolelta. Siitä otsikko ”Entisen MM-maalitykin ex-vaimon karu kohtalo”.

Tomppa: Avioeroista tulee aina vain exiä. Vähän kaukaa haettu, mutta paljon parempi kuin Jani-Petterin alkuviikon kisapassien leimaaminen. Monet ovat kysyneet kuvaa, missä passi leimattaisiin. Ei tainnut tulla?

Jani-Petteri: Pakko oli laittaa, kun kilpailevassa lehdessäkin kirjoitettiin passin leimaamisesta. En kyllä itse sellaista ole nähnyt, muta niin vain sanotaan. Kirjoittihan Peppi Pitkätossukin pullopostiin autiolta saarelta: ”jo kaksi päivää ilman nuuskaa”, johon se tyhmeliini poika sanoi, että emmehän me käytä nuuskaa. Peppi siihen: ”Mutta merirosvot kirjoittavat näin.”

Tomppa: Menköön. Jani-Petterikö oli se meidän sotilasasiantuntijamme, joka alkoi kutsua Stryker-miehistönkuljetusvaunuja taisteluvaunuiksi. Mutta olkoon menneeksi, siellä sivarissa ei tainnut paljon kalustoa tullut nähtyä. Kukas nyt siten puhuu.

Aino: Se osasto on nyt minulla. Taas vain jääkiekkoa: ”Pudottaminen MM-leijonista aiheutti kohun – nyt puhuu Mikael Granlund”.

Tomppa: Onkos hän tähän saakka ollut mykkä? Sepä vasta uutinen: mykkäkin puhuu, jos pudotetaan leijonista. Minnekä hänet muuten pudotettiin? Ja sitten raju. Esko taisi ottaa tämän osion rajujen kokemustensa jälkeen vieroituksessa?

Esko: No joo. F1-tallissa puhkesi raju riita – nuori tähtikuski osallisena.

Tomppa: Nuori ja jo tähti – hyvä yhdistelmä. Kyllä nuo ohjastajat ovat sitten rajuja – hehe. Onneksi riitelevät vain tallissa eikä julkisesti – toivottavasti eivät hevoset säikkyneet. Sitten legendat – kuka on äsken kuollut.

Yngve: Ei ole kuollut äsken, kuin kauan sitten New Yorkissa. Siitä pieni juttu: ”Vanha legenda osoittautui todeksi. Mafia todella tappoi ihmisiä ja hoiti heidän hautaamisen.” Sitten tietenkin taas jääkiekkoa: Florida Panthers suostui tshekkilegendan erikoisiin vaatimuksiin.

Tomppa: Niinhän tässä sinun paperissasi tosiaan lukee. Halusiko Jagr Stalinin kuvilla varustettua vessapaperia?  Tshekki muuten kirjoitetaan Tšekki.

Yngve: Olet taas käynyt lunttaamassa Kotuksen sivuilta. Mehän sovittiin, että Iltasanomat määrää, miten sanat kirjoitetaan, eikä mikään Suomen kielen lautakunta.

Tomppa: Menköön sitten tuossa muodossa, ei kukaan sitä huomaa.

Tomppa: Sitten tutkimukset. Ne on taas siirretty takaisin Lissulle, kun vahtimestari kyllästyi ainaisiin tutkimuksiin. Onko taas jotain seksiä tutkittu?

Lissu: Siinä sitä riittää tutkimista. Tämä on kyllä hyvä: ”Maaginen luku on 2,5 cm – se tuo naiselle orgasmin yhdynnässä.

Tomppa: Siinäpä vasta tutkimus. 2,5 on todella maaginen luku. Papukaijamerkki maagisuudesta. Lukuhan on puolet vitosesta ja neljäsosa kympistä. Todella maaginen luku. Jeesus tarvitsi 100 prosenttia enemmän leipiä ruokkiakseen tuhansia. Hieno luku. Orgasmi, maaginen, yhdyntä ja 2,5 cm. Veikkaan juttuasi lehden eniten luetuksi. Onko kuvaa tuosta kahdesta ja puolesta sentistä.

Lissu: Ei voi oikein julkaista, kun tämä ei ole sellainen lehti. Pientä vihjailua voisin kyllä sanallisesti antaa.

Yngve: Minulta ei tietääkseni puutu mitään, mikä olisi 2,5 senttiä. Kai nyt kuitenkin jostakin mitasta puhutaan.

Tomppa: No, jotain voi jättää lukijan arvattavaksi.  Niin, muut onkin jo käsitelty. Että maaginen 2,5 senttiä ja orgasmi …. khmhyhy. Toivorikasta myyntiä meille vaan kaikille. Ja Eskolle vielä onnea.